SUBMARINE 2010

04.03.2010 18:20

ЭКСПЕДИЦИЯ ПОДВОДНАЯ ЛОДКА – 2010

Rok se minul s rokem a je tu další mise za ponorkama !!! Tentokráte půjde už o expedici v pořadí devátou. První ponorku jsem navštívil už před devíti lety a to 31.března 2001 v Bremenhavenu, téměř náhodou na návštěvě tety v Brémách a od té doby jsem ponorkovami prostě fascinován. Tehdy to byl Wilhelm Bauer poslední z přeživších Donitzových Elektrobootů.

A protože je to je právě tak dlouhá doba došlo k "vyluxování" fšech autodostupných ponorkomuzeí a letos dojde k výpravě monstróznější letecko lodní ! Aby bylo zřejmé kudykam a proč a kdy pokusím se sepsat cíle mise a po té i časový plán, který je už teď víceméně neměnný neb letenky a lodní lístky už jsou nakoupeny. Podrobnou tradiční příručku zpracuji později.

Posádka (zatím): Olda, Fantomas, Turbo, Gamsa + ??? (ještě jeden by se vešel)

Cesta: Začátek mise proběhne slavnostím nástupem na letišti Heathrow v Londýně, kam se první skupina dostane z Hannoveru a druhá z Prahy (odlet čtvrtek 4.3. v 18:20 z Ruzyně). Tam se půjčí autíčko pro levostranné ježdění a přejede se do Portsmouthu, kde se přespí. Ráno budíček, vrácení auta a přejezd lodičkou na protější břeh do muzea ponorek. Po prohlídce zpět do Portsmouth a další muzeum tentokráte námořní vojenské.  Následuje přejezd zaoceánskou výletní lodí do Francie do St. Malo ve 20:30 s připlutím do Francie v 8:30. Lodička to je vzkutku obří má téměř 50 tisíc tun a jsou na ní 4 restaurace, dvě kina atd... V St.Malo si opět půjčíme autíčko a vyrazíme do St.Nazaire na originální německé ponorkové bunkry a další ponorku. Když zbyde čas můžem dát ještě Lorient a nebo rovonou do Cherbourgu. Tam přespíme a ráno hned velde fabriky na ponorky navštívíme největší ponorku co se dá v Evropě vidět, atomovou 9ti tisíci tunu ! Kdyby zbyl čas a bylo počasí můžem ještě mrknout na pobřeží na pláž Omaha Beach a pak už honem do Paříže na letadlo a dom ... to bude neděle 23:05 a budem v Praze !

(zvětšení pravé na myši a zobrazit obrázek)

Orientační rozpočet bez jídla, benzínu a dalších výdajů Toll...

Co s sebou: dobrou náladu, nějaké ty penízky a malinký batoh max. 10kg .. prostě co Vám vezmou do letadla .. bez nožů a lahviček atd... je to jen na 3dny tak to nepřehánět !

Jak bude: ponorkově !!!

PONORKÁM ZDAR !

 

 

 
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva prozrazena.

TOPlist