Jé to to letí aneb Iggy, kapitán ponorky, Cimbál=Vrah?, Čerti, půda a tak dále

06.10.2008 23:08

    Jojo, už je to zas nějaký ten den co jsem si něco sem napsal a teď je tady zas malá chvilka doplnit si zápisky o svém životě a dění kolem. No každopádně mám pocit, že to bude zajímavé čist někdy v budoucím životě, rád se vracím k tomu co bylo. Pamatuji si záměrně jen věci dobré a to mi pomahá žít a být šťastnější než jen truchlit a mračit se nad zlýma věcma, které se mi stejně nevyhnout. Zrovna mi tu zní do uší .. E!E .. to je dneska krásnej den .. jo punk je o usměvu, nenásilí, pohodě a volnomyšlenkářství a proto ho mám rád i přes svoji sprostotu a jednoduchost .. dík za něj ... a tak se plynule dostávám k otci punku, jak o něm je psáno v novinách a na netu samému Iggy Popovi. Ano teď už můžu říct, že jsem si nejen zaplavala v Lucerně z pódia do davu, ale i to, že mi Iggy Pop přistál na hlavě. Ošahal jsem si tuhle legendu (nic perverzního v tom nehledejte) a dotalčil spolu s davem zpět na podium. Koncert to byl opravdu velkolepý, ale popořádku.
    Akce Iggy Pop v pátek začala jak bylo avizovano, postupným srazem v hospodě na Kovárně podobně jako před 3mi sestrami loni o vánocích. Kupodivu jsem dorazil první a pak oba Koži, dokonce Small, Razítko, nazghul, Michal, kterému se omlouvám za popletení sama sebe si s Filipem, i když si nejsou vubec podobní, prostě mi nějak přeskočilo či co ? A nakonec dorazil i Placák.

Rozdání "falešných" lístků, objednání večeřa a piva probíhali podle plánu, ale bylo jasné, že Vypsanou Fixu asi nestihnem. V hospodě se líbilo, Kožo povídal a hlavně všechny přítomné žádal ke směrovaní své osoby po koncertu směrem k domovu, přeci jen těch 50k za pokladnu McDonnald mu stále leží v žaludku. Kolem půl osmé jsme se přesunuli do relativně prázdné Sparty, relativně proto, že je to obrovská hala a tak i pet tisíc lidí nemusí být tam skoro nic, v Lucerně bývá hůř. Příjemný chládek tam byl, VZ zrovna ladil a tak jsme se jen letmo pozdravili s Hrochem a koukám všichni kolem zmizeli, Zůstal jen Nazghul a ostaní prý odběhli shánět pivo .. no proč ne. Začali hrát a z nazghulem věrným pogistou jsem se nahrnuli do kotle a trošku to tam rozvlnili. Byla to paráda, proti Vagónu, kde je vždy k padnutí tohle nebralo konce neb s přísunem vzduchu a přijemnou teplotou okolí energie ubývá podstatně pomaleji a tak jsme si přijemně zapogovali. Rozcvička sice stála za nic neb si Mike nevybudoval pořádnou autoritu, ale i tak jsem byl víc jak spokojen ...
Mimochodem příznivcům rozcviček doporučuji poslechnout tohle ... stojí to za to, já na to sice nikdy necvičil, ale když si to poslechnu ani nevím jestli bych tomu přesně rozuměl ... vytáhnout se s kyčlí ... ANO .. švihem nahoru ... výpon na place nahoru ... no hlavně to stalé zdravi ;-)
     Pak přišel .. no přiletěl ten šílenec Iggy .. prvním skokem srazil pravou řadu marshalů a beden k zemi, tak se ten šílenej zvukovej hukot trošku ztišil a hned se do toho pustil, lítal sem a tam gatě na pů žerdi mikrofon s kabelem všude kolem, přesně jak z youtube a z knížky, jak ze scénaře ... pak I wanna be your dog (stage diving viz. Youtube) a dokonce No FUN a že prej Come HERE ! No neodolal jsem a začal jsem se se spolu s věrným kotlařem nazghulem sápat na záteras a bum dobře mířená pěst pořadatele do břicha mi řekla no tude tedy ne ... ale přesto se tam někteří vysápali a spolu s Iggym křepčili na pódiu .. paráda .. bylo to tak neuvěřitelný, že jsem si myslel něco o tom jak je to nahrané no prostě nemožné a bác, Iggy jako by to vyslyšel a skutečně hodil plavce a přímo mne nahlavu. Ne tohle není hrané je to prostě blázen jak má být a to i v 62 letech. Jen tak dál, chci věřit tomu, jak nám budou za deset let hrát visáči na 35tinách VZ s podobným nadšením! Fakt paráda ... Kdyz si vzpomenu na lonske The Clash .. neuvěřitelný rozdíl !
    No a najednou koukám a stojím venku s Jíťou (placákovou), Nazghulem a Smallem jinak nikdo nikde? Najednou píp kouknu na mobil a píše Kožo, že je vše OK, je už skoro doma, kouzlo sebepoznání. Netrénuju tak neblbnu, jednoznačně Koža chválím, pak se ozval i Razítko s cesty domů no prostě návrat do Bohnic, co k tomu víc říct. My jsme spolu s Placákovejma kémošema vyrazili směr město, resp. bar V3S, ano jako ten náklaďák. hráli tam techno a tak se atmosféra někam vytratila a všichni se pomalu včetně mne odploužili do hajan ... Snad jen, že mi ti lidi kolem Placáka připadli nějaký povědomí, no prý hrajou v TV či co ... asi jsem je někde viděl ... snad ... jo a ještě ve V3Svce mne Plackin připoměl, že jsem v březnu ve Slamníku slíbil webové stránky pro čerty a nic .. no jsem to ale ...
---------------------------------------------------
Týden šel dál nějak to celé uletělo, mimojiné jsem našel odvahu zavolat na kontakt jedné ruské paní údajné maminky jednoho opravdového ponorkového kapitána a opravdu, nejen, že má syna a ten je podvódnik, ale o vánocích přijede a prý bude velmi rád setkat se s fandy ponorek, už se moc Těším, mám jí na začátku listopadu zavolat o podrobnosti. Dále jsem napsal do vojenského muzea jak jsou na tom s přípravou dopravy ponorky z Albánie ... a zatím nic .. No a přišel víkend, sekám si trávu a crr volá mi švagrová jestli jsem viděl tohle :
https://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=27.09.2008&238m=d&238p=TNOVINY&238v=145880
případně tohle
https://tn.nova.cz/zpravy/krimi/policie-po-trech-letech-dopadla-vraha-stoparky.html
A že je to na 100% Jirka Cimbál, můj spolužák, bývalý zaměstnance, ale i kamarád ... Dva roky jsem s ním bydlel v jednom pokoji na privátě na střední škole, pak mi zmizel z dohledu někam do prahy, na chvilku se objevil a vždy mi zavařil. Dostal mne i do vyšetřovací vazby, sice jan na pár hodiny, ale i tak to bylo docela kafe. Pak zas zmizel a protože jsem naivně myslel, že to celé má na svědomí jeho špatné domácí zázemí (rodiče tak nějak na hlavu ...) a znal jsem i jeho dobré stránky, když byl separován jen se mnou tak se choval normálně, vytáhl jsem ho z Jiřic s kriminálu na práci k nám, kde rok dva sekal latinu a pak mne zle opět odrbal a to bylo naposledy. Vyrazil jsem s nim dvěře, defacto ho schodil ze schodů i  s taškama a nadobro skončil. Ještě mi volal a vyhrožoval smrtí ženy a podpálení baráku atd... ale to jsem u něj nebral vážně. Vždy jen plácal, byl to takový neškodný blázen, ktrého vždy někdo posléze uzemnil a dal pokoj ... Cílovědomně se mé osobě vyhýbal, říkal jsem si snad svědomí .. dobře mu tak .Pak ještě před dvěma roky se ukázal na srazu třídy jako troska, špinavej vožrala ... řekl jsem mu ať vypadne nebo půjdu já a opět sklopil zrak a zmizel ...  promlouval jsem mu do duše, ať se dá dobrovolně sbalit, že takováhle troska společnosti spíš ubližuje a ....  Na začátku března měl být další sraz, já se omluvil a na webu třídy pouze prohodil, že třeba díky tomu mohl být on ... a zničehonic mi 8.9.2008 poslal tohle:
"Ahoj, jaxe vede? Na srazu jsem taky nebyl, to jen pro Tvou informaci, a presne zitra budou dva roky co vubec nepiju (alkohol). Spravcuju nasi tridu na netu, nekdo tam o me totiz napsal osklive veci, taxem to prevzal pod sva kridla....takze ted uz je to v poho....nekdy se urcite uvidime na Veselce, chodim tam pravidelne na jidlo...parkrat jsem Te tam videl....a taky v zas uz nove Pizzerii na Novem meste.....Ten minuly sraz byl hodne na hrane... omlouvam se za to.....tam jsem byl vlastne naposledy pod vlivem alkoholu....nechal jsem si pomoct a jde to bez chlastu....preji pekny den ..... tlumocim nemcinu, kdybys neco potreboval, prelozim Ti zdarma cokoli, i pres mail...Jirka C. alias Cesil"

Řekl jsem si snad jo? Já jsem ho, ale už vypnul ze života přes 7-8mi lety a je mi úplně jedno co dělá ... snažení a peněz do něj jsem už dal dost .. TEČKA
A pak tohle ? Proč ? Uřízne jedné "malé" holce hlavu ... fuj ... nechápu nic ? I tohle byl Jirka Cimbál:
Šot o olympiádě v Saporu, Vražda?
A teď je bestiální vrah ... ???? Hrozné pomyšlení ... jak se lidi mění ... brrr !!!
---------------------------------------------------
Večer, abych se trošku přepnul jsem usednul k PC a něco naslátal ... mrkněte na to je to zatím jen tady https://certivestodole.webnode.cz je to hodně syrové, ale no se to poddá, rozhodně lepší než to staré, myslím . Dokonce jsem z nich vymámil i texty a tak se konečně dozvíte co, který text přesně znamená ;-) ... Ale jak k tomu došlo ... ve středu jedu takhle směr Praha a napadlo mne zavolat Placáka co tomu říká .. a on nic, že letí na koncert Čertů a ať tam přijdu, je to prý uzavřená společnost, ale uvidíme ... Tak jsem tam dorazil a zbytek se dozvíta tady ... další kulturní zážitek a tentokráte s čerty a tajně. Mimochodem teď už vím kde Čerti zkoušej tedy kde je vlastně peklo, je to pěkná díra ;-).
---------------------------------------------------
No a další víkend a další uklízení harampádí kolem domu a v něm a tentokráte jsem zabředl na půdu a našel skutečné poklady. Třeba umrtní list svého dědy z roku 1944, který neznal ani můj otec. Dopisy příbuzných z Chicaga, pohledy pradědečka zfronty první světová války a hromadu fotek okolí domů a neznámých tváří ... No k tomuhle archívu se budu muset ještě vrátit ....
---------------------------------------------------
Brou už je moc pozdě .. ráno naslátám rychlo pozvánku na středeční vagón případně hospodu před víkendem na Blatech s dětmi ... tak zatím ...

trochu unavený Fantomas ...

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva prozrazena.

TOPlist