27.narozeniny Visacího Zámku na Flédě

16.12.2009 22:01

 

    Tak už je tady zase rok fuč a Visáči mají další narozky, tentokráte díky podzimnímu maxi turné s 3sestrama Punk not Děd se neuskutečnilo v Praze a v Brně, ale jen a jen v Brně. Brno není zrovna dostupné městskou či nějakou jinou jednoduší cestou a tak jsme zorganizovali speciální výpravu aneb Praha zdraví Brno!

    Díky maxi vozu manažera Martina Donta, který se na koncert také chystal prodávat své zboží se naskytla možnost přifařit se k němu a mít tak dopravu tam i zpět z Prahy zajištěnu a ještě k tomu tak unikátní a jedinečnou ... a to jsme ještě netušili co nás čeká ... 

    A protože se jednalo o narozeniny, nebylo by od nás hezké nevyzbrojit se na cestu dárky, transparenty a jinými legráckami. Já s Nazghulem jsme pomaloučku už během roku diskutovali spolu, ale i s jinými zámkmenovci, o tom co by to mělo být. No vše jsme stihli včas připravit a tak dary byli také. Sraz byl domluven na 14tou v PunkStore a pak se uvidí. Já jak je mým špatným zvykem jsem opět nestíhal a tak jsem využil druhé možnosti přifařit se k výpravě až na ÍPÁKU v 14.30. Byl jsem tam skoro přesně už v 14.36, zase pozdě... Ale přeci, celý uřícený a spocený jsem zasedl do maxi vozu hned vedle Kateřiny a Honyho, kteří nečekaně jeli také spolu s ostatními punkýši s námi. Jaké milé překvapení v jednom autě cestou na narozeniny se samotným Ušatým Torpédem Hony Janem Honzou Haubertem ! Nesměle, ale přeci jsme spolu prohodili i pár vět o estébácích (punk.cz), o šťouchacím hokejíku, o Dontově budíku atd. , no prostě s jednou zastávkou na bagetu jsme byli něco po páté ve Flédě. Na místě jsme vše rychle omrkli, vyložili dary a jiné legrácky, pokecali z visáči, kteří mezitím také dorazili druhým vozem a vyrazili se do nedaléko hospůdky navečeřet.

    Po dobrém jídle zpět, pár piv na zahřátí a může se začít. Ještě jsem se snažil dát dohromady alespoň nějakou informaci o plánovaných vstupech do hraní, kdy co bude, aby bylo jasnější kdy, že to přijde ta slavná chvíle předat DARy ... ale nakonec to dopadlo po visáčsku, prostě program je už tak plný, že to nějak dopadne. Je to prostě večírek tak proč něco plánovat! S tím jsem se stotožnil a dá se říct, že mne to i uklidnilo (nemusel jsem počítat písničky a jinak improvizovat) a tak se začalo hrát ! Jak jinak než DontoTraktorem LOKOTRAKTORem ... šla jedna pecka za druhou a vše se míchalo s doprovodným programem, kterého bylo nevídaně mnoho a v super kvalitě. Co se tedy dělo (nedržím se pořadí neb si to přesně nepamatuji a myslím, že je to i fuk):

  • KROJOVANÍ OCHOTNÍCI - Brněnští si zacvičili s hůlkami v krojích no prostě SUPER akce hodna Moravských Metropolitních Narozenin !
  • VŠELIJAKÉ POVÍDKY - křest nové Honyho knížky - slivovicí moravskou ! Knížku už mám přečtenou a doporučuji jako vynikající vánoční dárek !
  • SPERMIE aneb výstup nenápadné striptérky z publika - veeelmi odvážné a kvalitní vystoupení školačky s lízátkem ... kamera chválí !
  • TROJHLAVÁ SAŇ - aneb desetiocasá Motýlkova kočka vyplácí Pardoubka, DRatha a Grepeníčka ... tolik ran a stejně to nepomohlo ;-(
  • ZÁVIŠ - pornofolkař dal hned tři písně a pěkně od podlahy, co dodat ... 
  • RECITACE - klasika, už ani nevím co to ten Hony recitoval ... Kulaťák to nebyl ... že by snad, jo byl to ŘEDITEL ... vyšel i v nový knížce !
  • DARy - předání zamčeného visacího zámku plného dárku Fantomase a spol. aneb Praha zdraví BRNO ... i Václav Havel byl přítomen !
  • a kdovíco všechno ... už si ani nevzpomenu, ale oproti jiným koncertům toho bylo opravdu nadstandart !

    Mezitím pogo (kotel excelentní, přátelský), stage diving (vysoké pódium skýtalo možnosti velkolepých skoků), pivo (Starobrno jak jinak, ale bez front a vcelku ušlo ;-)), peprimnťák (opět obsluha musela být seznámena s receptem, pokoušela se nám podstrčit jako obvykle pouze zelenou a petrželku zas neměli!), lidi (dav - vyprodáno snad, tlačili se i v uličce) ... a najednou tu byl konec, Traktor dovrčel, něco se přidalo nakonec i trocha improvizace v podobě akustického Pixího stromečku a podobných vylomenin a balit a domů. Ještě jsem si zakorzoval v převleku příslušníka SNB ze 17tého listopadu s helmou a pendrekem (původně zamýšlený doplňkový program, na který jsem pod tlakem kvality a množství jiného rezignoval) spolu s Mikovou slečnou, která nevěřila, že si mne vlastně nikdo ani nevšimne a opravu mladí už ani nevědí co to bylo ... a možná je to tak dobře. Chvilka konverzace u baru, u DontoStánku, v backstage a jsou čtyři ráno a Martin Dont zastavuje na Harfě před domem, je ráno a já jdu spát ! Mám dojem, že tohle byl nejlepší letošní koncert Visáčů na kterém jsem byl, Brno je zlatá loď ! Možná co si vzpomínám jeden prázdnější Vagón byl taky podobně sqělej ... ale tohle mělo všechno ... Dík !

SQĚLÉ, JEDINEČNÁ AKCE, SUPER ZÁŽITEK, PERFEKTNÍ VÝPRAVA, DOPRAVA, PŘÍPRAVA, ZÁVĚR ... 

Ještě pár fotek, které stojí za shlédnutí -> FACEBOOK, Petr Dubjak

A co, že bylo za dárky a proč :

VZ.No.1 - Hony - CD - Vladimir 518 - Gorila Vs. Architekt - Special Edition + RAPERSké TRIKO ! -> Honyho druhá tvář v akci !

VZ.No.2 - Pixís - SpecialSuperDry Diaper aneb PunkováVisáčské Plíny v sadě pro delší koncerty neb jednou si o to sám Mike řekl ... cituji:"Už nehrajem Savec má v háji močák a mě by se hodila plína! ". A tak je dostal ! Mike tak teď hrát a hrát a hrát ... ;-)

VZ.No.3 - Savec - Přenosný cestovní nočník ve stylu ROKU PUNKU 2009 - tady není nutno komentáře, prý je už asi třetí ... 

VZ.No.4 - Kvílivej Hroch - visáčské modlitební vlaječky ve stylu Tibetských na znamení chystané výpravy na jaře 2010 

VZ.No.5 - Sweet - na doporučení blízkých "kamarádů" hovořících o oblibě tepláků dostal Svít Punkové SEX TEPLAKOLS a jak sám potvrdil bude je nosit nejen doma a po hotelech, ale taky na koncerty !

To vše baleno ve visacím zámku (přesné provedení podle prvního zámku z loga CD Three locks) zamčeným pěti zámky. Klíče od nich před koncertem rozdány visáčům ať si najdou svůj pravý a to se povedlo !

Tolik krátká zpráva z velké zimní narozeninové výpravy !

Fotky některých dárků pro pobavení + Three Locks No.1

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva prozrazena.

TOPlist