II. Letní punkový pogo pochod Sněžka - Kozákov

07.07.2011 01:00

Byl tu nápad pokračování úspěšného výletu jarního pochodu na Kozákov (cca 18km). Tentokráte s větší výzvou a to horský přechod Sněžka - Kozákov (3dny cca 62,5km). Proběhli první předběžné dohadovací řízení a máme tu skutečný itinerář (aktuálně finálně upravený 19.6.2011):

Čtvrtek 7.7.2011
Přesun do Pece pod Sněžkou, bohužel není žádný pozdní spoj a tak je nutno vyrazit již ve 14:00 z Prahy dále možnoi z Turnova, Žel.Brodu, Jičína následovně:

Jak je vidět, postupně se všichni sjedeme k busu Pha-Pec, největší horda nastoupí ve Dvoře Králové, kde to bude jen tak tak ... a proto vyzýváme pražáky, aby autobus brzdili a čekali na nás ;-). Příjezd do Pece již v 17:10 tudíž dost času k poznávání Pece a ... odtud pěšmo obřím dolem směrem k legendární chatě YETTI, poslední chalupě v obřím dole, přímo pod sněžkou (GPS-50,72434, 15,72882), bez elektřiny, vody ... prostě divočina ! Bohužel nás s ubytování předeběhlo nějaké družstvo dětí s Dětenic a tak chalupu můžem pouze ráno navštívit a my samotní přespíme v Boudě v Obřím dole (pokoje 3,5,7 lidí - cena 290,- vč. snídaně), která je cca 800m před Yetticí. Na místě je dokonce i hospoda a Plzeň a tak s Pece navrhuji rovnou tam !

Pátek 8.7.2011
Ráno po snídani vyrazíme na Sněžku, opozdilci dorazí lanovkou přímo na vrchol, kde se cca v 10:00 sejdem (lanovka jezdí v každou celou od 8:00). Pak přes Úpská rašeliniště na Luční.Potom z Luční  údolím Bíleho Labe na Špindlerovku(moc pěkná cesta).Další varianta z Luční cestou česko-polského přátelství (hřebenovka)okolo  Malého a Velkého Stavu (plesa na polské straně) na Špindlerovku. A dále k cíly trasy na Brádlerovy boudy, kde přespíme (250,-/noc) na místě restaurace.
Podrobný rozpis trasy včetně výškového diagramy a mapy najdete zde je to celkem 19,5km / 672m převýšení.

Sobota 9.7.2011
Dále po hřebeni až k pramenům Labe, dále přes Růženčinu zahrádku Kotlem na Dvoračky a odtud přes Jablonec nad Jizerou do cíle druhého dne Vysokého nad Jizerou, kde punkově přespíme v bývalém areálu státního statku v ubytovně U kačenky (180,-/noc) - je to ale v centru Vysokého takže věřím, že najdeme nějaké použitelné stanoviště oddechu a doplnění sil.! Dnes celkem 22,2km / 960m převýšení - podrobnosti zde.

Neděle 10.7.2011
Z Vysokého n. Jizerou, pokračovat přes Stanový na Bozkov(hospoda Dřevěnka),seběhnout dolu ke kolejím a Palackého stezkou na Podspálov(hospoda). Odtud lesem"tajnou zkratkou" na Proseč a přes Slap na Kozákov do CÍLE!  Celkem 21,8km / 729m převýšení - podrobnosti tentokráte rozděleny do dvou odkazů zde a zde. Z Kozákova předpokládám, že potáhnem do Dlouhého, kde se rozejdeme a rozjdeme k domovům. Opět několik TIPů k cestě domů z ŽB ... cca 30minut z kopce dolů.

Cesta byla nakonec rozdělena na tři dny a tak by měla být "snažší". Protože, ale budeme využívat bydlení v chaloupkách prosím není třeba počítat se spacákem, karimatka není třeba. Jinak dobrou náladu a punk v duši .. ;-). Na dotazy co se bude na cestě dít, stylově odpověděl Punkčenlama quízem:

Program cesty může vypadat například následovně:
U každého bodu programu je nutno si vybrat vyhovující variantu (každý jsme jiná jedinečná neopakovatelná bytost.. ) a nebo nic.
1.a) kontrola zásobování horských chat a chalup zejména pivem a ostatními nealkoholickými nápoji a pochutinami, spojené s následnými neopakovatelnými nočními bojovkami při hledání ubytovny
   b) 3 dny bez alkoholu spojené s neopakovatelnými sportovními a turistickými prožitky
2.a) hlasité hraní na donesené hudební nástroje či přehrávače spojené se sborovými zpěvy pogodníků
   b) 3 dny tichých meditací v osamění KRNAPu
3. a) řešení politické situace našeho státu, Evropy a Světa, které přejde v závěru pogocesty k     návrhu na založení nové politické strany, či jiné veřejně prospěšné instituce
    b) sběr lesních plodin, pozorování lesní zvěře, hvězd, blizen, bobřic, divizen a jiných krás
4. a) veselá vyprávění, příběhy, zážitky a vzpomínky pogodníků šířené jako kratochvíle v náročných úsecích cesty a cestou vůbec
    b) 3 dny nářků nad problémy v životě, v práci či zaměstnání či nad puchýři
5.a) uzavírání nových přátelství
   b) rušení starých přátelství
   c) upevňování starých přátelství   

ATD, atd.....

Seznam účatníku je sice uzavřen, ale věřím, že se dá operativně přizpůsobit a přespat nějak nouzově, případně na místech je více míst k přespání než je rezervováno a tak kdo se kde objeví bude jen a jen vítán ... !

ZDE AKTUÁLNÍ SEZNAM přihlášených s kterými počítám !

 č. Jméno Poznámka
1. Fantomas  
2. Razítko  
3. PunkčenLama - VZ4  
4. Bedruška Fantomasová  
5. Small  
6. Mercy  
7. Radek B.  
8. Monika B.  
9. Vojta B.  
10. Gamsa  
11. Luboš RazítkoBratr  
12. Lobošova RazítkoBratroŽena  
13. Zuzana Tibeťanka  
14. Taši E.  
15. Radek V.  
16. Zdeněk K.  pá ráno
17. Roman B. pá ráno
18. Jirka Pudil - ságo z čertů ze stodoly  
19. DJ Trafika ...  do so
20. a další ....  

A tady leták z podrobnostmi k tisku !

PUNK NÁS PROVÁZEJ !

Zpět

Diskusní téma: II. Letní punkový pogo pochod Sněžka - Kozákov

Datum
Vložil
Titulek

II. Letní punkový pogo pochod Sněžka - Kozákov

Pokud zdraví dovolí,jdu taky,ale...

Datum
Vložil
Titulek

Re: II. Letní punkový pogo pochod Sněžka - Kozákov

Ale ale ... hele místo je a prchnout můžeš vždycky .. jsme kousek od Prahy .. ;-)

Datum
Vložil
Titulek

kapacita

Nepotřebujete šerpu:) Jestli už nebylo dosaženo kapacity, tak bych se také šel projít. Můžu vzít taky s sebou lahev rumu a místo manželky druhou flašku:)

Datum
Vložil
Titulek

Re: kapacita

Šerpu, láhev .. BEREM !

Datum
Vložil
Titulek

Pár fotek pro inspiraci od Dlouhoobčanů....

www.roubenky.cz/dokumenty/Par_fotek_pro_inspiraci.zip

Datum
Vložil
Titulek

II. Letní punkový pogo pochod Sněžka - Kozákov

Small a lahev rumu se hlásí do teamu. Mžná vezmu i ženu.

Datum
Vložil
Titulek

Re: II. Letní punkový pogo pochod Sněžka - Kozákov

Smalle to zní směle .. Berem neb obojí se v drsných podmínkách hor bude hodit ! F.

Datum
Vložil
Titulek

II.LETNÍ PUNKOVÝ POGO POCHOD

Hlásím sebe a ženu na kompletní tůru.
Luboš

Datum
Vložil
Titulek

Re: II.LETNÍ PUNKOVÝ POGO POCHOD

Pro ujasnění - jde o mého bratra.

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva prozrazena.

TOPlist